icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Consumentenbond.nl

Inloggen

predicaten groene keuze
Professioneel getest!

De beste zonnebrand met SPF 50 en 50+ voor jou, door ons getest.

We testten zonnebrandcrème met beschermingsfactor SPF 50 en 50+ in zowel spray- als lotionvorm. Welk merk biedt de beste bescherming, bevat goede ingrediënten en smeert ook nog fijn?

Wij hebben 0 zonnebrandmiddelen (spf 50 en 50+) voor je getest

Jaarlijks testen wij zonnebrandmiddelen. Ze worden getest in een onafhankelijk lab op onder meer bescherming, gebruiksgemak en ingrediënten.

 • JuisteAankoop

  Professionele laboratoriumtest


  Onze onderzoekers testen elk zonnebrandmiddel uitgebreid. Dat gebeurt in een professioneel testlab.

 • Miskoop

  Voorkom een miskoop

 • Onafhankelijk

  100% onafhankelijk

Benieuwd naar de testresultaten?

Geen lid? Geen probleem. Maak gratis kennis en bekijk direct de testresultaten.

Al lid? Log in en bekijk de test

3 highlights uit de test

Voor kinderen en mensen met een huid die zeer snel verbrandt kun je het beste een zonnebrandcrème kiezen met SPF 50 of SPF 50+ (lotion of spray). Dit beschermt beter dan een zonnebrand met lagere beschermingsfactor. Maar welke zonnebrand met SPF 50 (+) is nu het beste? Wij hebben er 24 voor je getest.
Bekijk de test en lees meer over hoe wij zonnebrand testen.

 • 1. Duur is niet altijd beter

  Duurdere zonnebrand is niet altijd beter dan goedkopere. Er is een groot aanbod van middelen met grote verschillen in prijs. Een goede zonnebrand hoeft niet duur te zijn. Gebruik vooral een zonnebrand die je fijn vindt en voldoende beschermt. 

 • 2. Lekker smeren

  Een aantal A-merken scoort meer dan een 8 voor gebruiksgemak, maar ook sommige huismerken krijgen een mooie 8- voor gebruiksgemak. Koop een zonnebrandmiddel dat je fijn vindt om te gebruiken. Dus een product dat je lekker vindt smeren, fijn op de huid vindt en lekker vindt ruiken. Dan is de kans groter dat je het ook daadwerkelijk voldoende gebruikt.

 • 3. Verdachte ingrediënten

  Sommige zonnebrandmiddelen bevatten dubieuze ingrediënten die we liever niet zien in verzorgingsproducten. Denk daarbij aan hormoonverstorende stoffen en/of allergenen, ingrediënten met een nadelig effect op het milieu en microplastics. Er zijn grote verschillen en dus verbetermogelijkheden voor fabrikanten. Lees meer over de milieu-impact van zonnebrand.

Nieuwsgierig naar de verschillen tussen zonnebrandmiddelen, als het om bescherming, smeerbaarheid, ingrediënten en gebruiksgemak gaat?

Word dan nu lid en krijg toegang tot de testresultaten van deze zonnebrandmiddelen, en alle andere producten die we testen.

Voorkom een miskoop

Als lid weet jij wat de beste zonnebrand is. Word lid!
Bespaar 10%
 • Kies & Koop

  5,- per maand

  Met Kies & Koop zie je direct welke producten het best beoordeeld zijn en maak je met gemak de juiste keuze.

  De belangrijkste voordelen

 • Meeste waarde

  Volledig & Vertrouwd

  9,- per maand

  Het meest complete lidmaatschap. Best beoordeelde producten en hulp bij financiële en juridische vragen.

  De belangrijkste voordelen

Onze lidmaatschappen zijn maandelijks opzegbaar. Wil je de papieren Consumentengids ontvangen? Voeg 'm toe in de volgende stap.
Sandra Molenaar

Sandra Molenaar

Directeur Consumentenbond

Wat je ook wilt kopen, keuze is er genoeg. Maar de juiste keuze maken is vaak moeilijk. Wij bieden je gemak en zekerheid en deze combinatie maakt ons uniek. Een voorbeeld hiervan zijn onze uitgebreide producttests. Deze doen we in laboratoria onder leiding van deskundigen. We ontvangen hiervoor geen geld van bedrijven of overheden. Zo krijg jij 100% betrouwbare en onafhankelijke testinformatie.

 

Onze producttests kosten natuurlijk wel geld. Om ze te kunnen blijven uitvoeren, hebben we jouw steun nodig. Sluit je ook bij ons aan en word lid.