icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Consumentenbond.nl

Inloggen

Wasprogramma's

Wasmachines hebben verschillende wasprogramma's. Wat kun je ermee en welke heb je zeker nodig?
Irene la Faille

Irene la Faille , Expert Woning & Huishouden Bijgewerkt op: 9 november 2021

wasprogramma’s wasmachine

Standaard wasprogramma's 

Deze wasprogramma’s zitten op bijna alle wasmachines en worden veel gebruikt. Elk wasprogramma heeft een bepaald temperatuurverloop, toerental en bepaalde trommelbewegingen. Ook programmaduur en verbruik hangen af van het programma én van de hoeveelheid wasgoed in de wastrommel.  

In de test wasmachines beoordelen we hoe schoon de was wordt met het katoenprogramma en met het programma voor synthetische was.

Handige extra wasprogramma's

Naast standaard wasprogramma's vind je nog veel meer programma's op je machine. Onderstaande programma's zien we regelmatig terug en kunnen handig zijn afhankelijk van wat en hoe je precies wast. Wil je graag 1 van deze programma's op je machine?

In de vergelijker zie je bij elke wasmachine de wasprogramma's. 

Wasgoedspecifieke wasprogramma's 

Wasmachines hebben regelmatig programma's die speciaal geschikt zijn voor een bepaald type materiaal of wasgoed. Vaak mag je met zo'n speciaal programma geen volle trommel wassen.

Dit zijn een paar voorbeelden:

Opties en functies

Naast wasprogramma's zijn er nog opties waarmee je de programma's aanpast, zoals 'eco' of 'intensief'. En sommige wasprogramma's kun je ook als optie selecteren, zoals 'voorwas' of 'spoelen'.

Luxe wasmachines hebben extra functies als automatische wasmiddeldosering

Lees ook:

Artikelen binnen Koopadvies

Alle artikelen

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.