icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Consumentenbond.nl

Inloggen

Voedingstests

Welke producten uit de supermarkt zijn lekker? Welke zijn gezond? En kloppen de kreten en claims wel die op de verpakking staan? We hebben honderden producten voor je getest.

Wij duiken voor jou de supermarkt in en testen allerlei producten. Honderden. Van kaas tot kwark en van afbakbroodjes tot bak- en braadproducten. Bekijk de tests en weet wat je eet.
Thomas Cammelbeeck

Thomas Cammelbeeck , Expert Voeding & Gezondheid Bijgewerkt op: 28 augustus 2019

De interessantste en meest opvallende nieuwe producten uit de supermarkten pikken wij er voor je uit. Ook checken we de samenstelling van de producten. Zo bepalen we hoe (on)gezond het voor je is.

Zo testen we producten

We nemen hele productgroepen onder de loep. Zoals kaas, brood, tussendoortjes en zuivelproducten. In de supermarkt maken we een selectie. Daarna laten we de producten proeven door consumenten. Ook bekijken we de voedingswaarde en de informatie op het etiket. Zo weet jij wat lekker en gezond is.

Om de voedingsmiddelen te beoordelen, onderzoeken we ze op de volgende onderdelen.

Beste uit de Test & Beste Koop

Vaak krijgen producten aan de hand van bovenstaande onderdelen een testoordeel. Deze predicaten ben je misschien weleens tegengekomen in de supermarkt of in reclames. Het beste product belonen we met het predicaat Beste uit de Test. Het product met een gunstige prijs-kwaliteitverhouding verdient het predicaat Beste Koop.

Nutri-Score

Keuzes maken in de supermarkt kan lastig zijn. Daarom zijn wij voor de invoering van het voedselkeuzelogo Nutri-Score. Daarmee vergelijk je producten in een oogopslag. Zonder dat je op de achterkant van de verpakking de kleine lettertjes en cijfertjes hoeft af te speuren.

Artikelen binnen Voedingstests

Alle artikelen