icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud
predicaten
Professioneel getest!

De beste televisie voor jou, door ons getest

Herken je dit?

 • Je ziet door de bomen het bos niet meer.
 • Je vraagt je af of reviews wel altijd betrouwbaar zijn.
 • Je wil niet te veel geld uitgeven. Is dure tv altijd beter?

Wij hebben televisies voor je getest

Laatste update van de test: 22 december 2022
 • JuisteAankoop

  Weet dat je de juiste aankoop doet


  Wij testen elke tv in een professioneel testlab. Als een tv de strenge test doorstaat, dan weet je zeker dat hij goed is.

 • Miskoop

  Voorkom een miskoop

 • Onafhankelijk

  Welk advies kun je vertrouwen

Benieuwd naar de testresultaten?

Geen lid? Geen probleem. Maak gratis kennis en bekijk direct de testresultaten.

3 highlights uit de test

We hebben televisies van klein tot groot getest op beeld- en geluidskwaliteit, maar bijvoorbeeld ook op gebruiksgemak en energieverbruik. Lees meer over hoe wij televisies testen.

 • 1. Strak beeld

  Een goede televisie laat een mooi plaatje zien; scherpe beelden met levensechte kleuren en goed contrast. Dat is lang niet altijd het geval. Daarom laten we een panel van tv-experts verschillende beelden beoordelen en worden er ook technische metingen gedaan, zoals het meten van contrast.

 • 2. De kwaliteit van het geluid

  Helemaal opgaan in een film lukt eigenlijk alleen als het geluid goed is. Zo is het belangrijk dat het helder klinkt en dat stemmen goed te verstaan zijn. Het is lastig om dit zelf in de winkel goed te beoordelen. Daarom letten onze experts vooral op de verstaanbaarheid van spraak en op de weergave van muziek.

 • 3. Gemakkelijk te bedienen

  Niets is zo irritant als een afstandsbediening met onduidelijke knopjes. In onze test kijken we daarom naar het gebruiksgemak, zoals het installeren van de tv, het zoeken van zenders en het hoe makkelijk de tv werkt in het dagelijks gebruik. Daarnaast nemen we het smart tv-menu op de loep; start het snel op en is het gemakkelijk te bedienen?

Wat is de best geteste tv? En welke smart tv of oled tv scoort goed? Misschien ben je toe aan een nieuwe tv en nieuwsgierig naar de verschillen op deze en nog veel meer punten. Word dan nu lid en helpen je kiezen. Je krijgt dan toegang tot de testresultaten van televisies en alle andere producten die we testen.

Voorkom een miskoop

Als lid weet jij wat de beste televisie is. Word lid!
Bespaar 10%
 • Kies & Koop

  5,- per maand

  Met Kies & Koop zie je direct welke producten het best beoordeeld zijn en maak je met gemak de juiste keuze.

  De belangrijkste voordelen

 • Meeste waarde
  Volledig & Vertrouwd

  9,- per maand

  Het meest complete lidmaatschap. Best beoordeelde producten en hulp bij financiële en juridische vragen.

  De belangrijkste voordelen

Onze lidmaatschappen zijn maandelijks opzegbaar. Wil je de papieren Consumentengids ontvangen? Voeg 'm toe in de volgende stap.
Sandra Molenaar

Sandra Molenaar

Directeur Consumentenbond

Wat je ook wilt kopen, keuze is er genoeg. Maar de juiste keuze maken is vaak moeilijk. Wij bieden je gemak en zekerheid en deze combinatie maakt ons uniek. Een voorbeeld hiervan zijn onze uitgebreide producttests. Deze doen we in laboratoria onder leiding van deskundigen. We ontvangen hiervoor geen geld van bedrijven of overheden. Zo krijg jij 100% betrouwbare en onafhankelijke testinformatie.

 

Onze producttests kosten natuurlijk wel geld. Om ze te kunnen blijven uitvoeren, hebben we jouw steun nodig. Sluit je ook bij ons aan en word lid.