icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

Voorwaarden Gebruikersreviews

Wat fijn dat je een review wilt plaatsen op de website van de Consumentenbond. Op deze pagina geven we je meer informatie over de spelregels.
 1. We vinden het belangrijk dat je op onze website echte, persoonlijke reviews plaatst. Je mag geen reviews schrijven met een commercieel doel. Jouw review geeft jouw mening weer.
 2. Bij het plaatsen van een review, moet je review aan een aantal spelregels en kwaliteitseisen voldoen. Voldoet je review hier niet aan? Dan wijzen we je review af. Dat laten we je weten.
 3. Heb je een review achtergelaten? Dan ontvang je van ons de volgende e-mails:
 • Een ontvangstbevestiging: we hebben je review ontvangen en gaan hem beoordelen.
 • We laten je weten of we jouw review goedkeuren of dat je jouw review moet aanpassen voordat we deze kunnen plaatsen.
 • Nadat we je review geplaatst hebben en je het product een tijdje gebruikt hebt, sturen we je mogelijk nog een e-mail waarin we je vragen of de review nog klopt of dat je deze wilt aanpassen.
 • Ben je geen lid van de Consumentenbond? Dan ontvang je ook een e-mail waarin we je vragen je e-mailadres te bevestigen.
 1. Bij het plaatsen van een review ontvangen we je e-mailadres en schermnaam. We gebruiken deze gegevens om contact met je op te kunnen nemen over je review.
 2. Wil je dat we een door jouw geplaatste review verwijderen? Dan kun je dit doorgeven via reviews@consumentenbond.nl.
 3. De Consumentenbond is niet aansprakelijk voor de inhoud van je review of eventuele schade die je review veroorzaakt.
 4. We voeren regelmatig steekproeven uit om de betrouwbaarheid van reviews te controleren. We kunnen dan bijvoorbeeld vragen om je aankoopbon met ons te delen. Deze aankoopbon gebruiken we alleen om de controle uit te voeren. We doen er verder niets mee. Ook kunnen we je vragen of je in opdracht van een fabrikant of webshop de review schrijft. Als dit zo is, kunnen we je vragen om de opdracht naar ons toe te sturen.
 5. We kunnen je review, of een deel van je review, gebruiken in onze uitingen en publicaties. We kunnen hierbij ook je schermnaam publiceren.
 6. Bedrijven mogen je review niet kopiëren, bewerken of publiceren zonder toestemming van de Consumentenbond. Ook niet door middel van Iframe- en/of hyperlinks. 
 7. We selecteren maandelijks de ‘meest behulpzame’ review. De selectie maken we op basis van het aantal duimpjes dat een review heeft gekregen in combinatie met de geschreven inhoud van de review.

Reviews over Consumentenbond Claimservice

Voor het plaatsen van een review over onze Claimservice zijn, naast bovenstaande voorwaarden, de volgende voorwaarden van toepassing:

 1. Voor het plaatsen van een review over onze Claimservice gelden extra spelregels en kwaliteitseisen. Voldoet je review hier niet aan? Dan wijzen we je review af. Dat laten we je weten.
 2. De review gaat over je persoonlijke mening.
 3. Plaats pas een review als je deelneemt aan tenminste 1 claim. Of als je er in het verleden aan hebt deelgenomen.
 4. We voeren regelmatig steekproeven uit om de betrouwbaarheid van reviews te controleren. We checken dan bijvoorbeeld of je ook echt aan een collectieve claim deelneemt of hebt deelgenomen. 
 5. Wij controleren alle reviews handmatig op de volgende punten: 
 • ​​​​Of je review klopt met de claim waar je over schrijft.
 • Of je deelnemer bent (geweest) van de claim waarover je een review schrijft.
 • Of je review van waarde is voor anderen.
 • Of de review echt van jou komt. Ben je lid? Dan checken we dit. Ben je geen lid van de Consumentenbond? Dan controleren we of je een actief en echt e-mailadres gebruikt.
 • Als we twijfelen over de echtheid van een review controleren we de herkomst.

 

Artikelen binnen Voorwaarden en privacy

Alle artikelen