icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Consumentenbond.nl

Inloggen


2022

27 september 2022

Boeken internationale treinreis veel te ingewikkeld

Het uitstippelen van een internationale treinreis is vaak enorm omslachtig. De Europese consumentenorganisatie BEUC pleit daarom voor consumentvriendelijker, beter en betaalbaar treinverkeer. Ook namens de Consumentenbond.

27 september 2022

Extra Bondsraadvergadering 12 oktober 2022

Op 12 oktober a.s. houdt de Bondsraad een extra vergadering. Op de agenda staat een voorgenomen statutenwijziging van de Consumentenbond.

26 september 2022

Supermarkten schimmig over vers afgebakken broodjes

Bijna alle supermarkten geven onvoldoende informatie over de broodjes die ze afbakken in de winkel. Dit blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Consumenten tasten daardoor in het duister over hoe (on)gezond deze broodjes zijn. De Consumentenbond wil dat supermarkten meer informatie geven, zodat consumenten weten wat ze kopen.

23 september 2022

Consumentenbond start proef met Boodschappen Collectief

De Consumentenbond wil elke maand met supermarkten onderhandelen voor scherpe prijzen. Per collectief is er 1 winnende supermarkt. Dit aanbod wordt voorgelegd aan deelnemers van het collectief. Die kunnen dan zelf kiezen wat ze bestellen.

23 september 2022

Tienduizenden reizigers lopen compensatie mis door fout Transavia

Door een fout op haar website wijst Transavia reizigers die recht hebben op compensatie, onterecht af. De Consumentenbond heeft Transavia op de fout gewezen en geëist dat ze deze zo snel mogelijk herstelt. Ook wil de Consumentenbond dat Transavia de tienduizenden passagiers die mogelijk toch recht hebben op compensatie, actief benadert. Die kunnen dan alsnog een compensatieverzoek indienen.

22 september 2022

Consumentenbond heropent meldpunt voor gemiste vluchten - update 22 september 2022

De Consumentenbond roept reizigers weer op om zich te melden, als zij hun vlucht hebben gemist door de lange rijen op Schiphol. De compensatieregeling voor gemiste vluchten liep tot 12 augustus. De Consumentenbond wil dat Schiphol die regeling uitbreidt en gaat hierover met de luchthaven in gesprek.

21 september 2022

Betere uitwerking energieplafond nodig

De Consumentenbond is blij dat consumenten met het Energieplafond meer lucht krijgen om hun energierekening te betalen. Maar de uitwerking van het plan moet beter. Het huidige voorstel doet niets voor huishoudens die op een warmtenet zijn aangesloten. Ook consumenten die met elektriciteit verwarmen hebben het nakijken.

6 september 2022

Consumentenbond roept banken op om ABN AMRO te volgen in rentevergoeding

De Consumentenbond is blij dat ABN AMRO zijn compensatieregeling verruimt voor klanten die in het verleden te veel rente betaalden over hun consumptief krediet. Zij krijgen nu ook een vergoeding voor rente-op-rente. De Consumentenbond roept andere banken op dit voorbeeld te volgen.

5 september 2022

Consumentenbond blij met verruiming compensatieregeling ING

De Consumentenbond is blij dat de ING de compensatieregeling verruimt voor klanten die in het verleden te veel rente betaalden over hun consumptief krediet. Zij krijgen niet alleen de te veel betaalde rente terug, maar ook een vergoeding voor het zogeheten rente-op-rente effect.

2 september 2022

Let op bij energiecontracten met wisselende maandtarieven

Steeds meer energieleveranciers bieden energiecontracten aan met tarieven die ze maandelijks aanpassen aan de marktprijzen. Dat kan voordelig uitpakken voor consumenten. Maar er zitten ook nadelen aan, waarschuwt de Consumentenbond.

31 augustus 2022

Consumentenbond overhandigt cheque aan Hersenstichting

Sandra Molenaar, directeur Consumentenbond, overhandigde woensdag 31 augustus een cheque ter waarde van bijna €120.000 aan de Hersenstichting. Hiermee loste de Consumentenbond de belofte in om voor iedere consument die in 2021 overstapte via de Zorgvergelijker €10 te doneren aan de Hersenstichting.

16 augustus 2022

Consumentenbond in gesprek met banken na rente-uitspraak Kifid

De Consumentenbond gaat in gesprek met banken over een ruimere compensatieregeling voor woekerrentes. Dit naar aanleiding van een uitspraak van het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) op 11 augustus.

11 augustus 2022

Schiphol compenseert reizigers die vlucht misten

Consumenten die hun vlucht hebben gemist door de lange rijen op Schiphol, kunnen hun kosten vergoed krijgen door Schiphol. Dat is het resultaat van gesprekken tussen de luchthaven, de Consumentenbond en Omroep Max.

21 juli 2022

Consumentenbond wil snel nieuw minimum terugleververgoeding

​​​​​​​De Consumentenbond wil dat minister Jetten snel een nieuwe minimumvergoeding vaststelt voor teruggeleverde stroom. Uit nieuw onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat veel consumenten met zonnepanelen nog steeds een te lage vergoeding krijgen.

15 juli 2022

Transavia gaat klanten opnieuw informeren en compensatie betalen

Transavia gaat reizigers opnieuw informeren over al hun rechten bij geannuleerde vluchten. Dat is de uitkomst van gesprekken tussen de Consumentenbond en de luchtvaartmaatschappij. Klanten die door onvolledige informatie extra kosten hebben gemaakt, krijgen dat vergoed.

14 juli 2022

Mokerslag voor autofabrikanten: meer sjoemelsoftware illegaal

Het is verboden dat software in dieselauto's systemen uitschakelt die de uitlaatgassen reinigen bij normale temperaturen. Zo oordeelde het Europees Hof in 3 zaken tegen meerdere autofabrikanten, waaronder Volkswagen.

6 juli 2022

Goedkoop op straat parkeren het duurst in Haarlem

De goedkoopste optie voor een hele zaterdag op straat parkeren in hartje centrum is het duurst in Haarlem. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. De goedkoopste garage in het centrum is het duurst in Amsterdam.

5 juli 2022

Consumentenbond wil nationale vergelijker zorgverzekeringen

De Consumentenbond wil dat er in 2023 een nieuwe, onafhankelijke nationale vergelijkingssite voor zorgverzekeringen komt. Op die site kunnen consumenten uitgebreide informatie vinden, die verder gaat dan alleen de prijs van de polis. De Consumentenbond roept alle zorgverzekeraars op om deel te nemen en vraagt VWS om de regie te nemen.

1 juli 2022

Energieleveranciers verrekenen lager btw-tarief niet automatisch in voorschot

Ondanks de oproep van de Consumentenbond verlagen de grootste energieleveranciers het btw-tarief niet automatisch. De Consumentenbond wil dat minister Adriaansens (Economische Zaken) de bedrijven aanspreekt op hun maatschappelijke verantwoordelijkheid.

29 juni 2022

Consumenten willen duidelijkheid over provisie

De Consumentenbond is niet te spreken over het voornemen van minister Kaag om tussenpersonen gemiddelde provisies te laten communiceren aan hun klanten. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat consumenten die een schadeverzekering afsluiten, precies willen weten hoeveel provisie hun tussenpersoon hiervoor ontvangt.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in