icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Consumentenbond.nl

Inloggen

Streaming muziek bij providers

Bij sommige mobiele providers is het mogelijk een abonnement te nemen op een muziekstreamingdienst. Wij hebben het aanbod van 2 grote providers op een rijtje gezet. Welke diensten bieden ze aan, en wat zijn de verschillen in prijs en voorwaarden?
Stefan Vrijdag

Stefan Vrijdag , Expert Elektronica Bijgewerkt op: 29 april 2015

Home streaming muziek bij providers

KPN en T-Mobile bieden allebei een andere muziekdienst aan. Er zitten wel wat verschillen tussen de prijzen en de voorwaarden. Zo zijn niet alle abonnementen maandelijks opzegbaar. Ook zitten er verschillen tussen de muziekdiensten zelf.

KPN en Spotify

Bij KPN kun je kiezen voor een Spotify-premiumabonnement van €8,99 per maand. Als je rechtstreeks bij Spotify een abonnement afsluit, kost dit €10. Het abonnement is maandelijks opzegbaar. Heb je al een premiumabonnement op Spotify? Dan kun je het bestaande account koppelen aan je KPN-abonnement.

T-Mobile en Deezer

T-Mobile biedt 3 verschillende Deezer-abonnementen aan:

  • Deezer Vast (€5,99 per maand). Dit abonnement is niet tussentijds opzegbaar. Het loopt tot het einde van je contract.
  • Deezer Flexibel (€9,99 per maand). Dit abonnement is maandelijks op te zeggen.
  • Deezer Family (€14,99 per maand). Hiermee kun je maximaal 6 accounts gebruiken. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Datavrije muziek

Met een abonnement vanaf 6 GB per maand betaal je bij T-Mobile niet voor muziek met MB's uit je databundel. Met 'Datavrije muziek' kun je naar verschillende muziekdiensten luisteren. Onder meer Spotify, Deezer en Napster.

De ACM verbood T-Mobile de dienst aan te bieden vanwege schending van netneutraliteit. In april 2017 verklaarde de rechter dat muziek luisteren toch buiten de bundel om mag.

Artikelen binnen Keuzeadvies

Alle artikelen

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.