icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud
predicaten
Professioneel getest!

De beste matras voor jou, door ons getest

Welke matras biedt de beste ondersteuning voor je lichaam, heeft een lange levensduur, en laat goed vocht door? Door zelf alle matrassen grondig te testen, hebben wij de beste matrassen voor je uitgezocht. Zo kunnen we je een betrouwbaar advies geven.

Wij hebben matrassen voor je getest

Laatste update van de test: 24 november 2022
 • JuisteAankoop

  Professionele laboratoriumtest


  Onze onderzoekers testen elke matras uitgebreid. Dat gebeurt in een professioneel testlab. Nieuwsgierig hoe dit werkt? Bekijk het filmpje.

 • Miskoop

  Voorkom een miskoop

 • Onafhankelijk

  100% onafhankelijk

3 highlights uit de test

Wij hebben allerlei soorten matrassen voor je getest. We testen hoe goed ze verschillende slaaphoudingen ondersteunen, hoe lang ze meegaan, hoe duurzaam ze zijn en hoe goed ze vocht doorlaten. We proberen ook iets te zeggen over het ligcomfort. Lees meer over hoe wij matrassen testen.

 • 1. Goede ondersteuning

  Je beoordeelt zelf of een matras lekker ligt. Wij testen of hij ook goed ligt. Wat is een goede matras? Dat verschilt: een matras voor rugslapers ondersteunt zij- of buikslapers niet altijd even goed. In onze vergelijker kies je makkelijk de matras die jouw ligpositie het best ondersteunt.

 • 2. Drukverdeling

  Een matras die goed ondersteunt, ligt niet altijd lekker. Daarom kijken we ook naar ligeigenschappen van een matras en meten we hoe de druk op het lichaam verdeeld is over de matras. We zien hier flinke verschillen tussen merken en modellen, met hoge scores en ook flinke onvoldoendes.

 • 3. Levensduur

  Een goede matras ondersteunt goed, ligt lekker én gaat lang mee. In onze levensduurtest simuleren we jarenlang gebruik. Na die test beoordelen we of de matras nog steeds even goed is als voor de test. De meeste doorstaan deze matrassentest goed, maar er zijn uitzonderingen. 

Nieuwsgierig naar de verschillen tussen matrassen op deze en nog veel meer punten? En benieuwd naar de best geteste matras? Word dan nu lid en krijg toegang tot de testresultaten van matrassen en alle andere producten die we testen.

Voorkom een miskoop

Als lid weet jij wat de beste matras is. Word lid!
Bespaar 10%
 • Kies & Koop

  5,- per maand

  Met Kies & Koop zie je direct welke producten het best beoordeeld zijn en maak je met gemak de juiste keuze.

  De belangrijkste voordelen

 • Meeste waarde

  Volledig & Vertrouwd

  9,- per maand

  Het meest complete lidmaatschap. Best beoordeelde producten en hulp bij financiële en juridische vragen.

  De belangrijkste voordelen

Onze lidmaatschappen zijn maandelijks opzegbaar. Wil je de papieren Consumentengids ontvangen? Voeg 'm toe in de volgende stap.
Sandra Molenaar

Sandra Molenaar

Directeur Consumentenbond

Wat je ook wilt kopen, keuze is er genoeg. Maar de juiste keuze maken is vaak moeilijk. Wij bieden je gemak en zekerheid en deze combinatie maakt ons uniek. Een voorbeeld hiervan zijn onze uitgebreide producttests. Deze doen we in laboratoria onder leiding van deskundigen. We ontvangen hiervoor geen geld van bedrijven of overheden. Zo krijg jij 100% betrouwbare en onafhankelijke testinformatie.

 

Onze producttests kosten natuurlijk wel geld. Om ze te kunnen blijven uitvoeren, hebben we jouw steun nodig. Sluit je ook bij ons aan en word lid.