icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud
predicaten
Professioneel getest!

De beste inbouw-inductiekookplaat voor jou, door ons getest

Met welke plaat is koken op inductie een feestje? Wij hebben voor je uitgezocht wat de beste inbouw-inductiekookplaat is. Door zelf alle inductiekookplaten grondig te testen. Zo kunnen we je een betrouwbaar advies geven.

Wij hebben inductiekookplaten voor je getest

Laatste update van de test: 15 mei 2023
 • JuisteAankoop

  Professionele laboratoriumtest


  Onze onderzoekers testen elk product uitgebreid. Dat gebeurt in een professioneel testlab. Nieuwsgierig hoe dit werkt? Bekijk het filmpje.

 • Miskoop

  Voorkom een miskoop

 • Onafhankelijk

  100% onafhankelijk

Benieuwd naar de testresultaten?

Geen lid? Geen probleem. Maak gratis kennis en bekijk direct de testresultaten.

3 highlights uit de test

We testen inbouw-inductiekookplaten zonder en met afzuiging in de kookplaat. Van 60, 70, 80 en 90 cm breed. We beoordelen onder andere hoe goed en snel je erop kunt koken. En of ze makkelijk te bedienen en schoon te maken zijn. Ook testen we de veiligheid en het energiegebruik.

 • 1. Snel kokend water

  Wat zijn de echte krachtpatsers? Wij testen hoe snel een pan met water kookt op de grootste en de kleinste kookzone. De meeste kookplaten doen het prima, maar enkele vallen door de mand.

 • 2. Sudderen op een laag ‘pitje’

  Hoe goed werkt een inbouw-inductiekookplaat op de laagste stand? Gaat het te hard, dan brandt je eten aan. Niet alle kookplaten zijn er goed in om je pan heel langzaam te laten sudderen. 

 • 3. Simpele bediening

  Wij vertellen je welke inbouw-inductiekookplaten gebruiksvriendelijk zijn. Want telkens op een plus of min drukken voor de gewenste kookstand, daar wordt niemand blij van. En ingewikkelde, supergevoelige sliders waarmee je eerst een jaar moet oefenen wil je ook niet.

Nieuwsgierig naar de verschillen tussen inductiekookplaten op deze en nog veel meer punten? En benieuwd naar wat de best geteste is? Word dan nu lid (eerste 7 dagen gratis). Je hebt direct toegang tot de testresultaten van inbouw-inductiekookplaten en alle andere producten die we testen.

Voorkom een miskoop

Als lid weet jij wat de beste inductiekookplaat is. Word lid!
Bespaar 10%
 • Kies & Koop

  5,- per maand

  Met Kies & Koop zie je direct welke producten het best beoordeeld zijn en maak je met gemak de juiste keuze.

  De belangrijkste voordelen

 • Meeste waarde
  Volledig & Vertrouwd

  9,- per maand

  Het meest complete lidmaatschap. Best beoordeelde producten en hulp bij financiële en juridische vragen.

  De belangrijkste voordelen

Onze lidmaatschappen zijn maandelijks opzegbaar. Wil je de papieren Consumentengids ontvangen? Voeg 'm toe in de volgende stap.
Sandra Molenaar

Sandra Molenaar

Directeur Consumentenbond

Wat je ook wilt kopen, keuze is er genoeg. Maar de juiste keuze maken is vaak moeilijk. Wij bieden je gemak en zekerheid en deze combinatie maakt ons uniek. Een voorbeeld hiervan zijn onze uitgebreide producttests. Deze doen we in laboratoria onder leiding van deskundigen. We ontvangen hiervoor geen geld van bedrijven of overheden. Zo krijg jij 100% betrouwbare en onafhankelijke testinformatie.

 

Onze producttests kosten natuurlijk wel geld. Om ze te kunnen blijven uitvoeren, hebben we jouw steun nodig. Sluit je ook bij ons aan en word lid.