icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

Veelgestelde vragen over vegetarisch, flexitarisch en veganistisch eten

Waar flexitariërs af en toe vlees van het menu schrappen, zeggen anderen vlees helemaal vaarwel. Sommige mensen laten zelfs alle dierlijke producten staan. Wat betekent dit voor je gezondheid? 
rosa rolvink

Rosa Rolvink , Expert Voeding & Gezondheid Bijgewerkt op: 30 december 2021

heerlijk-veganistisch-eten-groenten

Flexitarisch eten 

Je bent een flexitariër als je vlees niet afzweert, maar af en toe (bewust) een vleesloze maaltijd eet. Ruim de helft van alle Nederlanders eet 1 of meerdere keren per week geen vlees.

Vegetarisch eten

Een vegetariër eet geen producten waarvoor dieren zijn gedood. Dus geen vlees, gevogelte, vis, schaal- en schelpdieren en producten die daarvan zijn gemaakt. Zo eet een vegetariër ook geen kroepoek omdat er garnalen in verwerkt zijn. Ongeveer 5% van Nederland eet vegetarisch.

Er zijn ook pescotariërs. Een pescotariër eet geen vlees maar wel vis en schaal- en schelpdieren. Net als vlees bevat vis veel eiwit.

Veganistisch eten

Veganisten eten helemaal geen producten die van dieren afkomstig zijn. Dus ook geen zuivel en eieren. 

Lees ook

Artikelen binnen Gezond eten

Alle artikelen

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.