icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

Energie vergelijken

Energie Alert

Betrouwbaar advies en tips op het juiste moment. Blijf op de hoogte met onze Energie Alert.

Meld je aan

Besparen op energie?

 • Afbeelding van twee mannen die een isolatieplaat op maat snijden. De afbeelding ondersteunt een kader dat linkt naar een topic over isoleren van woningen op de homepage van het dossier energie vergelijken.

  Isolatie: een slimme investering

  Een goed geïsoleerd huis is comfortabel en energiezuinig. En bespaart je uiteindelijk veel geld. Investeren in verbeterde isolatie levert meer op dan de rente op een spaarrekening. Lees hoe je dat doet.

  Woning isoleren

 • Afbeelding van twee mensen die gearmd naar een huis kijken op een zonnige dag. De afbeelding ondersteunt een kader dat linkt naar een topic over subsidies en leningen voor energiebesparende maatregelen op de homepage van het dossier energie vergelijken.

  Subsidies en leningen voor een duurzaam huis

  Huizen in Nederland moeten duurzamer worden en uiteindelijk van het gas af. Maar hoe betaal je dat? We geven een overzicht van de subsidies en leningen voor energiebesparende maatregelen.

  Alle subsidies en leningen

Waarom energie vergelijken bij de Consumentenbond?

 • Onafhankelijk energie vergelijken

Geen enkele energieleverancier heeft een direct of indirect belang in de Energievergelijker van de Consumentenbond. Dus je kunt onafhankelijk energieprijzen vergelijken.
 

 • Actueel: dagelijks bijgewerkt

Je vergelijkt altijd actuele dagkoersen van de beste energiedeals. De tarieven van leveranciers waarmee we samenwerken, worden dagelijks bijgewerkt. Je ziet dus direct wie de goedkoopste energieleverancier is. Lees meer over modelcontracten bij energieleveranciers.
 

 • Vergelijken op duurzaamheid

Als je energieleveranciers alleen vergelijkt op prijs, kun je geen goede afweging maken. Daarom kun je bij ons energieleveranciers vergelijken op duurzaamheid. Je ziet welke leverancier de meest duurzame energie levert. De aanbieders krijgen een rapportcijfer in ons jaarlijkse duurzaamheidsonderzoek.

We onderzoeken de duurzaamheid van energieleveranciers samen met Natuur & Milieu en WISE. Hierbij kijken we naar:

 • De geproduceerde of ingekochte stroom
 • De geleverde stroom
 • Het investeringsbeleid
Weergave van de duurzaamheidsscore: de score uit het jaarlijkse duurzaamheidsonderzoek naar energieleveranciers. Deze score zegt iets over de duurzaamheid van energieleverancier en is deels gebaseerd op de samenstelling van een energieproduct (duurzame energie), deels op het investeringsbeleid van de energieleverancier en deels op de productie (inkoop/levering) van de energieleverancier.

Energie vergelijken: hoe werkt het?

Energie vergelijken en overstappen

Met onze Energievergelijker kun je energiecontracten vergelijken en overstappen. Zo vind je de beste energiedeal.

In onze energievergelijker moet je een aantal gegevens invullen. Zoals de grootte van je gezin, je postcode en energieverbruik. Ook kun je aangeven of je een dubbele meter of zonnepanelen hebt. Vervolgens vul je in bij welke energieleverancier je nu zit. Zo kunnen we alle energieleveranciers vergelijken en krijg jij de beste energiedeal.

Je kunt ook 1 product afnemen, dus alleen stoom vergelijken of gas vergelijken. Dit geef je aan in de tweede stap van de vergelijker.

Vragen over energie vergelijken