icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Consumentenbond.nl

Inloggen

Bloeddrukmeters

 

We testen bloeddrukmeters van de belangrijkste merken, zoals Beurer, Omron en Microlife. Sommige kunnen meer dan alleen je bloeddruk meten. Bekijk de testresultaten van bloeddrukmeters in onze vergelijker.

Kies de beste bloeddrukmeter voor jou

Bekijk de beste
predicaatjes-nieuwe header dossierhomepages

We hebben .... bloeddrukmeters getest

Resultaten worden opgehaald...

Nieuw & Interessant

 • 2 Algemeen Bloeddrukmeter
  29 aug.

  Hoe wij testen

  Wij testen bovenarmbloeddrukmeters op gebruiksgemak, kwaliteit van het manchet, het display en de handleiding.
 • hartfalen
  29 aug.

  Te hoge bloeddruk: sluipend gevaar

  Ongeveer 1 op de 3 Nederlanders heeft een te hoge bloeddruk. Vanaf je 40ste loop je al risico. Hoe komt het en wat kun je eraan doen?
 • Bloeddrukmeter review 1200X800
  1 sep.

  Hoe bevalt je bloeddrukmeter?

  Help anderen met een review over jouw bloeddrukmeter.

Bloeddrukmeter kopen: waar let je op?

Bloeddrukmeters verschillen erg in mogelijkheden en in prijs. Is een geheugen nodig en is koppelen met een app handig? Met onze kooptips weet je waar je op moet letten. Zo heb je straks een bloeddrukmeter die bij je past.

Sandra Mul Expert Voeding & Gezondheid
 1. 1

  Bloeddrukmeter kopen of niet?

  Een bloeddrukmeter voor thuisgebruik is vooral nuttig als je een hoge bloeddruk hebt. Doordat je je niet ziek voelt, worden medicijnen makkelijk vergeten. Een gezonde leefstijl is dan lastig vol te houden. Door regelmatig zelf te meten, neemt het bewustzijn en de motivatie om gezond te leven toe. En je kunt het effect van een behandeling controleren. 

  Ook heb je thuis geen last van het ‘wittejasseneffect'. De spanning in de spreekkamer jaagt de bloeddruk nog wel eens op. En omdat de bloeddruk erg schommelt zijn meerdere metingen betrouwbaarder. Thuis is dit makkelijker te doen.

  1 Algemeen Bloeddrukmeter
  Inklappen
 2. 2

  Pols- of bovenarmbloeddrukmeter?

  Manchet 1

  Bovenarmbloeddrukmeter

  • Meet dicht bij het hart en is daardoor nauwkeuriger.
  • Meestal makkelijker af te lezen.
  • Vanzelf een goede meethouding.
  • Moet om de ontblote bovenarm.
  • Vastmaken van de manchet is soms lastig.

  Bovenarmbloeddrukmeters hebben door hun nauwkeurigheid de voorkeur boven polsmeters. Daarom testen wij bloeddrukmeters voor de bovenarm.

  Bekijk alle:
  Geteste bovenarmbloeddrukmeters

  3 Algemeen Bloeddrukmeter

  Polsbloeddrukmeter

  • Makkelijk vast te maken.
  • Geeft een minder ongemakkelijk gevoel tijdens het meten dan een bovenarmbloeddrukmeter.
  • Kleding kan aan blijven.
  • Meten kan lastig zijn, omdat je de pols op de hoogte van je hart moet houden. Dit is geen natuurlijke houding.
  • Groter risico op een onnauwkeurige meting.
  Inklappen
 3. 3

  De juiste manchet

  De manchet is het gedeelte van de bloeddrukmeter dat je om je bovenarm vastmaakt. Het is belangrijk dat de manchet goed zit, anders krijg je een verkeerde meting.

  Bij de meeste bloeddrukmeters is de manchet ruim verstelbaar. Ze zijn geschikt voor bovenarmen van 22 tot 42 cm. Past de manchet niet goed dan kun je vaak een andere maat bestellen. De manchetten zijn voorgevormd of flexibel.

  Ons panel vindt de voorgevormde manchetten het prettigst in gebruik.

  Lees meer over:
  Hoe wij bloeddrukmeters testen

  Manchet 2
  Inklappen
 4. 4

  Geheugen en andere extra’s

  Bloeddrukmeters hebben verschillende extra’s. Zoals een geheugenfunctie en het berekenen van gemiddelden. Er zijn bloeddrukmeters die de gemiddelde waarde van de laatste 7 ochtend- en avondmetingen berekenen. Hier zijn artsen vaak in geïnteresseerd.

  Ook zijn sommige bloeddrukmeters door meerdere personen te gebruiken. Ieder heeft dan een eigen geheugen om metingen in op te slaan. Het aantal geheugenplaatsen wisselt sterk. Bij de ene meter kun je 30 metingen opslaan voordat de eerste wordt overschreven. Bij de andere zijn dat er 100. Bedenk vooraf wat je belangrijk vindt en nodig hebt.

  Bekijk alle:
  Bloeddrukmeters met een geheugen

  Inklappen
 5. 5

  Bluetoothverbinding

  Wil je de resultaten opslaan en overzichtelijk bijhouden? Dan is een bloeddrukmeter die je kunt koppelen met een smartphone handig. Veel merken, waaronder Omron, Beurer, Microlife en Medisana, hebben een eigen app.

  Via bluetooth verbind je jouw telefoon met de bloeddrukmeter. Je hebt dan de metingen altijd overzichtelijk bij de hand. Je kunt eenvoudig terug in de tijd kijken en gemiddelden berekenen. Je moet wel een account aanmaken als je de app wilt gebruiken.

  Ook kun je andere apparaten aan de app koppelen. Bijvoorbeeld een weegschaal of sporthorloge. Zo heb je alle gegevens over je gezondheid bij elkaar.

  Bekijk alle:
  Bloeddrukmeters met een bluetoothverbinding

  7-2 Algemeen Bloeddrukmeter
  Inklappen
 6. 6

  Gecertificeerde bloeddrukmeters

  Twee internationale instanties testen bloeddrukmeters op hun betrouwbaarheid. Dit zijn het dabl®Educational Trust en Stride BP. Staat de bloeddrukmeter op de lijst van 1 of beide organisaties? Dan weet je dat deze meter betrouwbare resultaten geeft.

  Voorwaarde is wel dat je zelf goed meet. Staat de bloeddrukmeter er niet op dan heb je deze zekerheid niet. Ook de Hartstichting baseert haar advies op de lijst van Stride BP. Wij testen vrijwel alleen bloeddrukmeters die deze lijsten staan.

  Bekijk alle:
  Gecertificeerde bloeddrukmeters

  6 Algemeen Bloeddrukmeter
  Inklappen

Hulp nodig of vragen?

Stel je vraag of help anderen

Heb je een vraag of wil je een idee delen? Ben je benieuwd naar ervaringen van anderen met hun bloeddrukmeter? Je kunt het allemaal kwijt op het forum.

 

Bekijk het forum