icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Consumentenbond.nl

Inloggen

Onafhankelijke informatie en tips over belastingen

Wij geven je onafhankelijk advies, tips en uitgebreide informatie over de belastingaangifte inkomstenbelasting 2021. Zo wordt invullen van de aangifte een eitje en bespaar je méér belasting.

nieuwe header belastingaangifte

Zelf belastingaangifte doen

Liever zelf aan de slag met je belastingaangifte? Ook dan staan we voor je klaar met tips en informatie. Zo haal je maximaal voordeel uit je belastingaangifte.

Nieuw & interessant

 • vermogende-bejaarde
  28 nov.

  Veel vermogen? Verlaag je eigen bijdrage

  Als je naar een verzorgingshuis gaat, betaal je een eigen bijdrage. Wij geven tips om de eigen bijdrage zo laag mogelijk te houden.
 • arbeidsgeschillen
  23 nov.

  Opleiding tot €1000 gratis met het STAP-budget

  Je kunt in 2022 eenmalig een subsidie van maximaal €1000 aanvragen voor een opleiding. Deze subsidie heet STAP-budget. Elke 2 maanden start er een nieuwe aanvraagperiode. Schrijf je op tijd in, want op is op.
 • Blok-4-pagina-belasting
  21 nov.

  Groene spaarders gedupeerd

  Belastingplichtigen met groene spaarproducten betalen soms te veel belasting over 2021. Als je voldoet aan de voorwaarden, heb je recht op een teruggave.
 • Blok-6-pagina-belasting
  11 nov.

  Vermogensbelasting verlagen?

  De nieuwe regels voor de belasting over het vermogen pakken minder gunstig uit voor beleggers. Het tijdelijke omzetten van beleggingen naar spaargeld lijkt een aantrekkelijke optie. Maar is dit wel zo?