icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

Dieselclaim

Sjoemeldiesel (gehad)? Claim nu je vergoeding! 

Autofabrikanten sjoemelden jarenlang met de software in hun dieselauto's. We willen een schadevergoeding voor (voormalige) bezitters en leaserijders. Check nu gratis of jouw diesel in aanmerking komt en claim je vergoeding!

Wil je weten hoe het precies zit? Lees dan eerst de veelgestelde vragen.

dieselclaim-1200x800px
 • Wat is er mis

  Autofabrikanten hebben jarenlang illegale software gebruikt. Hierdoor werden er veel meer stikstofoxiden uitgestoten dan is toegestaan. Slecht voor het milieu maar ook voor jouw portemonnee. Wil je weten hoe het precies zit? Lees dan eerst de veelgestelde vragen.

 • Onze eisen

  Je bent misleid en hebt niet gekregen waarvoor je hebt betaald. Dat nadeel willen we voor jou vergoed krijgen. Een vergoeding kan oplopen tot €3.000.

 • Wat gaan we doen

  Heb jij tussen 1 september 2009 en 1 januari 2020 een dieselauto gekocht of gehad? Doe de gratis kentekencheck en kijk of je recht hebt op vergoeding. Wij gaan voor jou het juridisch gevecht aan.

Claim je schadevergoeding

 • Houd je kenteken bij de hand en check gratis of jij in aanmerking komt.

   

  Direct checken

 • check-je-kenteken-1200x500px-grey

Hoe werkt het?

Wij strijden tegen grote bedrijven die misbruik maken van hun macht. Als jij de dupe wordt van zo'n bedrijf, heb je recht op schadevergoeding. Maar, in je eentje maak je geen schijn van kans. Wij verenigen gedupeerde consumenten en gaan namens hen het juridisch gevecht aan. Dat doen we samen met de Volkswagen Group Diesel Efficiency Stichting (Volkswagen AG), Stichting Car Claim en ConsumentenClaim (andere automerken).
 • meld-je-aan-1200x800px

  1. Meld je aan

  Meld je gratis en vrijblijvend aan voor de claim. Je hoeft hiervoor geen lid te zijn van de Consumentenbond.

  Ook Volkswagen-rijders kunnen zich nog aanmelden.

  Doe nu de kentekencheck

 • stappen-naar-de-rechter-1200x800px

  2. Wij stappen naar de rechter

  Op dit moment voeren wij rechtszaken tegen verschillende automerken.

  Merk

  Status rechtszaak

  Citroën eerste procedurefase gestart
  Mercedes-Benz tweede procedurefase gestart
  Opel eerste procedurefase gestart
  Peugeot eerste procedurefase gestart
  Renault eerste procedurefase gestart
  Volkswagen lopend samen met VGDES

  Check de status van alle procedures.

 • vergoeding-1200x800px

  3. Je krijgt een vergoeding

  Als de rechter ons in het gelijk stelt, ontvang je een schadevergoeding. Daarvan krijgen wij een klein percentage. Als we geen schadevergoeding krijgen, betaal je niks. No cure, no pay.

Tot nu toe

 • Nieuws |

  Start inhoudelijke behandeling Volkswagen

  Vandaag staat in Groningen eindelijk de Volkswagen Groep voor de rechter. Dat gebeurde al eerder. Maar nog niet voor de inhoudelijke behandeling van één van de procedures die we voeren namens 4 gedupeerden.

  We vragen de rechter om de schadevergoeding vast te stellen voor een consument die dacht een schone Volkswagen Polo te kopen. Zo stond het ook in de advertenties, maar hij werd opgescheept met een sjoemeldiesel. De uitspraak is op zijn vroegst in februari 2023. In 2 andere procedures zijn zittingen gepland in februari en juni 2023. Voor de vierde zaak is nog geen datum bekend.

  Naast Volkswagen, voeren we op dit moment collectieve procedures tegen de fabrikanten van onder andere Citroën, Opel, Peugeot, Mercedes-Benz en Renault.

  Lees het nieuwsbericht

 • Nieuws |

  Eerste zitting Renault

  Vandaag stonden we voor het eerst bij de rechter in onze zaak tegen Renault. We spraken met de rechter over onder andere de mate waarin we Renault-rijders kunnen vertegenwoordigen. En over de vraag welke wetgeving van toepassing is. Op 8 februari 2023 neemt de rechter hierover een beslissing.

 • Nieuws |

  Vernietigend oordeel Europese Hof

  Het Europese Hof oordeelt dat toegepaste sjoemeltechieken, zoals temperatuurvensters en hoogtemeters, in strijd zijn met de wet. Deze uitspraak is een enorme steun in de rug voor gedupeerde autobezitters. Zij hebben nu het recht om de overeenkomst te ontbinden of compensatie te eisen.

  Lees ons nieuwsbericht

Veelgestelde vragen